Ile szczepień i zakażeń w powiecie oleśnickim - stan na 18 kwietnia

  • 18.04.2021, 12:41
  • rpr
Ile szczepień i zakażeń w powiecie oleśnickim - stan na 18 kwietnia
Oto najnowsze dzienne dane epidemiczne:

Dzienne statystyki w Polsce

osoby zakażone: 12.153

osoby, które wyzdrowiały: 26.504

przypadki śmiertelne: 207

wyłącznie z powodu COVID-19: 52

choroby współistniejące wraz z COVID-19: 155

osoby na kwarantannie: 292.124

zlecenia na testy POZ: 950

wykonane testy: 65.410

testy z wynikiem pozytywnym: 13.153

powiat oleśnicki - dzienne zakażenia

Liczba zakażonych: 36
Liczba zakażonych na 10 tys. mieszkańców: 3,35 


Liczba przypadków śmiertelnych: 0

choroby współistniejące wraz z COVID-19: 0 
wyłącznie z powodu COVID: 0

Liczba osób objętych kwarantanną: 938 
Liczba wykonanych testów: 157

Testów z wynikiem pozytywnym: 39

powiat oleśnicki - szczepienia

Liczba wykonanych szczepień: 15.085
Dzienna liczba szczepień: 696
Liczba szczepień 2. dawką ogółem: 3.556
Dzienna liczba szczepień 2. dawką: 55

rpr

Podziel się:

Oceń:


Komentarze (3)

Dodanie komentarza oznacza akceptację regulaminu. Treści wulgarne, obraźliwe, naruszające regulamin będą usuwane.

Wojciech Zborowski
Wojciech Zborowski 18.04.2021, 14:23
PILNE! Bezpośrednio po pierwszym wstrzyknięciu około 0,8% ludzi umiera w ciągu 2 tygodni.

Osoby, które przeżyły, mają średnią długość życia 2 lata, która jednak zmniejsza się po każdym doładowaniu lub wstrzyknięciu „przypominającym”.

Mike Yeadon, były naukowiec firmy Pfizer, stwierdził, że jest już za późno, aby uratować osobę, której wstrzyknięto szczepionkę Covid-19.

Wzywa tych, którym jeszcze nie wstrzyknięto śmiercionośnego związku, do walki o przetrwanie ludzi i życie ich dzieci.

Znany na całym świecie immunolog opisuje dalej proces, który według niego zabije ogromną większość ludzi żyjących obecnie.

Bezpośrednio po pierwszym wstrzyknięciu około 0,8% ludzi umiera w ciągu 2 tygodni.

Osoby, które przeżyły, mają średnią długość życia 2 lata, która jednak zmniejsza się po każdym doładowaniu lub wstrzyknięciu „przypominającym”.

Opracowywane są szczepionki uzupełniające, które rozkładają niektóre narządy, w tym serce, płuca i mózg.

Profesor Yeadon, który przez dwie dekady był zaznajomiony z działaniami i celami badań i rozwoju w farmaceutycznym gigancie Pfizer, wyjaśnia, że ostatecznym celem obecnie podawanego schematu szczepionek może być tylko masowe wyludnienie, przy którym wszystkimi wojnami światowymi wydają się być jak Myszka Miki.

„Miliardy są już skazane na pewne, nieodwołalne i pełne bólu zgony.

Każda osoba, która otrzymała zastrzyk, z pewnością umrze przedwcześnie, a 3 lata to zrobiona na wyrost ocena tego, jak długo prawdopodobnie będzie żyła”.
??
?? 18.04.2021, 14:47
To są manipulacje! Poniżej link wyjaśniający.
https://konkret24.tvn24.pl/zdr…
zw-kowalski
zw-kowalski 18.04.2021, 14:11
Nie napawa optymizmem. Jeśli zaszczepiono dopiero 15 425 to przy bardzo dużym uproszczeniu daje to ok. 7 750 zaszczepionych w całości na cały powiat. Na Oleśnicę w dużym uproszczeniu przypada ok 40 % czyli około 3100 zaszczepionych jakby już dwa razy. Tylko, że Oleśnica ma około 10 200 mieszkańców w wieku ponad 60 lat. Od liczby zaszczepionych jakby w całości należy odjąć zaszczepiony personel medyczny, służby mundurowe itp itd. To daje mi , że w grupie wiekowej ponad 60 lat zaszczepionych jest tylko ok 20 %. Czyli totalna kompromitacja. Oczywiście liczba zaszczepionych mieszkańców w Oleśnicy może wynosić nie ok 40 % ale i 50 czy 60 % zaszczepionych mieszkańców powiatu. Aby wszyscy którzy chcą się zaszczepić w grupie wiekowej ponad 60 lat na dziś musiałoby być zaszczepionych co najmniej 51 tys mieszkańców powiatu. Zatem minie kolejne pół roku a nie wszyscy ponad 60 lat zostaną zaszczepieni przy tym tempie.

Pozostałe